Get Microsoft Silverlight

Serie wekelijkse informatieve programma’s over de actualiteit die in wisselende vorm wordt toegelicht. Deze aflevering: een documentaire van Shuchen Tan over het razendsnelle moderniseringsproces dat gaande is in de golfstaten Dubai en Abu Dhabi en de impact hiervan op de traditionele bevolking.

Een bus toeristen wordt gevolgd terwijl zij door Dubai langs gigantische wolkenkrabbers rijdt. Nederlander Tom Lind, directeur investment banking AB Capital, wordt gevolgd in en rond zijn huis op het Palm-eiland voor de kust van Dubai. Marwa Hashim, multimedia ontwerper, wordt gevolgd in het oude gedeelte van Dubai, waar toeristen nooit komen.

Meer informatie over Rising Gulf op de Tegenlicht website

Uitzenddatum: 08-09-2008
Programma: Tegenlicht
Maker: Shuchen Tan
Duur: 50 min.
Omroep: VPRO