Serie reportages waarin verschillende toekomstscenario’s van de Nederlandse maatschappij worden belicht. Reportage van IJsbrand van Veelen over de ruimtelijke inrichting van Nederland in de toekomst. In de toekomst zal bouwen in Nederland aan veel minder regels gebonden zijn. Een recent voorbeeld van deze tendens is de wijk Roombeek in Enschede die in 2000 helemaal in puin lag door de vuurwerkramp. De herbouw van deze wijk gebeurt o.l.v. architect Pi de Bruijn. De Bruijn koos ervoor het initiatief zo veel mogelijk aan de bewoners over te laten. Veel mensen kozen voor een woning in een nostalgische stijl i.p.v. een moderne woning. Het sociale experiment in Enschede toont ons het toekomstige gezicht van Nederland.

Uitzenddatum: 06-02-2006
Programma: De Toekomst
Maker: IJsbrand van Veelen
Duur: 29 min.