Get Microsoft Silverlight

Serie wekelijkse informatieve programma’s over de actualiteit die in wisselende vorm wordt toegelicht. In deze uitzending het tweede deel van de vierdelige reeks documentaires ‘Het nieuwe ondernemen’. In dit deel aandacht voor de positieve reacties op de uitzending ‘Afval is voedsel’ in oktober 2006 in ‘Tegenlicht’. Hierin stond het probleem van de afvalverwerking en de oplossing van de Amerikaanse ontwerper William McDonough en de Duitse chemicus Michael Braungart centraal: het principe van afval = voedsel.  Door de toename van de wereldwijde consumptie neemt het afvalprobleem eveneens toe. De oplossing van William McDonough en Michael Braungart voor het probleem is echter simpel: zorg dat de afvalstoffen composteerbaar zijn en daarmee als natuurlijke voedingstof kan dienen. Deze vorm van consumptie levert een aandeel aan de biosfeer en vormt de basis voor de milieuvriendelijke filosofie van McDonough en Braungart. Sinds deze ‘Cradle to cradle’-filosofie in Nederland bekend raakte dankzij ‘Tegenlicht’ wordt deze steeds vaker toegepast.

Uitzenddatum: 26-11-2007
Programma: Tegenlicht
Maker: Rob van Hattum
Duur: 50 min.
Rechten: VPRO