Donderdag 3 september: 20.00-22.30 uur
Pakhuis de Zwijger
: Piet Heinkade 179, Amsterdam

Eeuw van de Stad Live – Festivalavond over hoe de wereld stad wordt. Van Amsterdam tot New Delhi en van Bogotá tot Sjanghai. Met documentaires, live radio, debat, audiotours en meer.

Bekijk de foto’s van Eeuw van de Stad Live, lees de toespraak van Bregtje van der Haak op 3 september of beluister de uitzending van De Avonden vanuit Pakhuis De Zwijger.

Eeuw van de Stad Live is de start van twee weken waarin de VPRO in het stadsleven duikt. Voor het eerst in de geschiedenis woont meer dan de helft van de wereldbevolking in steden – vaak in sloppenwijken – en de mondiale trek naar de stad gaat door. Wat bepaalt de kwaliteit van leven in de stad? En hoe houden we de stad leefbaar? De VPRO maakt de balans op en gaat op zoek naar nieuwe ideeën.

eeuwvandestadLIVE

Foto: Rob Schröder

Op donderdagavond 3 september beleef je in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam wat het project Eeuw van de Stad zoal te bieden heeft. Bekijk voorpremières van de documentaires I am Gurgaon (Tegenlicht) en Stayin’ Alive in Jo’burg (Holland Doc), schuif aan bij de live opname van radioprogramma De Avonden, of maak een audiotour door het Oostelijk Havengebied. Ga in gesprek met programmamakers, praat mee over de toekomst van de stad of vertel over jouw Droomstad. In het grote slotdebat bespreken onder anderen Adriaan Geuze en Winy Maas de toekomst van de Nederlandse stad onder leiding van Tracy Metz.

VPRO-leden die Eeuw van de Stad Live bezoeken, krijgen op vertoon van hun VPRO-Backstagepas Villa VPRO cadeau: het architectuurboek over het eigengereide onderkomen van de VPRO. En voor ieder VPRO-lid ligt een exclusieve bundel klaar met alle “Odes aan de Stad” die de afgelopen weken in de VPRO Gids verschenen.

Donderdag 3 september 2009, 20.00- 22.30 uur
Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam (routebeschrijving)