Filmpje Documentaire van George Sluizer en Fred van Kuijk waarin een portret geschetst wordt van twee Palestijnse families die eind 1948 van Israël naar Beiroet in Libanon vluchtten. Beide families werden twee keer eerder (1974 en 1977) door Sluizer en Van Kuijk gefilmd. Na hun vlucht uit Israël kwam de moslim-familie Hammad in een vluchtelingenkamp terecht terwijl de Grieks-Orthodoxe familie Jadda een flat in de stad betrok. Sluizer en Van Kuijk bezoeken de nog in Beiroet woonachtige familieleden en de kinderen die oa in Cuba, Italië en Syrië wonen, en praten met hen over de moord op een familielid, de onzekere toekomst voor Palestijnen in Libanon en hun verlangen Palestina te bevrijden en er een democratische staat te vestigen. Dit alles afgewisseld met beelden uit de in 1974 en 1977 gemaakte films.

Uitzenddatum: 18-03-1983
Programma: geen programma
Maker: George Sluizer en Fred van Kuijk
Duur: 45 min.
Omroep: KRO