teaser het dorp utensil

Vanuit de de Johanna Stichting, het revalidatiecentrum voor jongeren in Arnhem, werd ooit Het Dorp geopend. Mies Bouwman maakte televisie-geschiedenis door in één dag het geld daarvoor bij elkaar te bedelen. Zo werd er in Noord-West Arnhem een wijkje met aangepaste woningen gebouwd waar gehandicapte mensen gewoon op zichzelf konden wonen. Maar het kan nog gewoner, volgend jaar gaat Het Dorp weer op de schop. Nu gaat het om de omgeving van de huizen, die kan ook gewoner. Er moeten mensen zonder handicap in de wijk integreren, en er zijn gehandicapte bewoners die willen emigreren naar gewone wijken. Er is zelfs een voorstel voor een gewonere naam: Klapwijk. Dat is de achternaam van Arie, de geneesheer-directeur van de Johanna Stichting die vertelde dat mensen met een handicap gewone mensen zijn.

Deel 1:                    en deel 2:   

In de herfst van 1994 wandelde Klaas Vos in en rondom Het Dorp, hij zag de aangepaste apparaten, bezocht de buren en ging ook nog naar de overkant voor de KEMA-keur.

Er valt nog veel meer tevinden in

en rondom Het Dorp