Programma met aandacht voor buitenlandse politiek-culturele onderwerpen, middels interviews, reportages en documentaires. Reportage van Gerard Jacobs over de veranderingen en de gevolgen hiervan in het emiraat Dubai sinds de exploitatie van olie ongeveer 20 jaar geleden.

Interviews met: de voorzitter van de Kamer van Koophandel, over de groei en de toestand 20 jaar geleden en de noodzaak van goedkope buitenlandse werknemers, een zakenman uit Dubai over zijn carrière en zijn werk, over de verschillen tussen het leven in de stad en het leven in de woestijn. Verder spreken we Reinier Meuleman, dir. scheepswerf, over voorwaarden om een bedrijf in Dubai te vestigen als buitenlander, over zijn buitenlands personeel (Indiërs, Pakistanen en Filipijnen) en over zijn werk in Dubai.

Uitzenddatum: 17-01-1988
Maker: Gerard Jacobs
Programma: Diogenes
Duur: 14 min.
Omroep: VPRO