Een reportage over achterstandswijken in Delfzijl en Rotterdam, waar lokale filmmakers verslag doen van de leefomstandigheden van de plaatselijke bevolking. Deze reportage gaat over armoede in Nederland, met gesprekken met mensen die van weinig geld moeten rondkomen. Deze aflevering een interviews met iemand in de bijstand in Delfzijl en iemand in Rotterdam die een jongerencentrum aan het maken is. Peter Kok van de stichting “Nowhere to Run”, die een pand aan het opknappen is om er een ruimte voor jongeren van te maken. Hij vertelt dat hij van een uitkering leeft, net als zijn vriendin met haar kindje. Ze worden gevolgd bij het boodschappen doen, de opening van de jongerenruimte en thuis.

Uitzenddatum: 11-09-1996
Programma: Veldpost
Maker: Peter van Ingen en Frans Bromet
Duur: 25 min.
Omroep: VPRO