Een reportage over achterstandswijken in Lille, Manchester, Oost-Berlijn, Sevilla en Eindhoven, waar lokale filmmakers verslag doen van de leefomstandigheden van de plaatselijke bevolking. Deze reportage gaat over Antonio en zijn vrienden die in hun levensonderhoud voorzien door flamenco-muziek te maken. Zij komen bijeen in een zelfgebouwde club, die zij “De hoek van het moeras” hebben genoemd. In Berlijn ook een reportage over een werkverschaffingsproject voor vrouwen die een jaar lang kerstkransjes maken in de hoop buiten de bijstand te blijven.  In in Manchester volgen we Kimberley rond haar zestiende verjaardag. Met minimale financiële middelen tracht haar familie Kimberley toch de cadeaus te geven die ze wenst. Soms op illegale wijze (heling) worden de cadeaus bij elkaar geschraapt.

Uitzenddatum: 30-12-1998

Programma: Veldpost

Maker: Frans Bromet en Peter van Ingen

Duur: 30 min.

Omroep: VPRO