Filmpje

Een discussie tussen Sybilla Dekker, minister van VROM (VVD) en de Amsterdamse wethouder Duco Stadig (PvdA) over de aanpak van de woningnood door Dekker. Dekker wil o.a. in 56 probleemwijken in Nederland goedkope huurwoningen slopen en duurdere woningen bouwen. Daarnaast wil ze een ruimer huurbeleid. Aan de orde komen de plannen van Dekker (”vernieuwbouw”), de invulling van een ruimer huurbeleid, de positie van de woningbouwcorporaties, het gebrek aan doorstroming in de woningmarkt, volkshuisvesting als integratie-instrument, Stadig over de plannen van Dekker en de aanpak van de Amsterdamse probleemwijken (o.a. Bijlmermeer), een evenwichtige sociale opbouw in stedelijke wijken, de aanpak van ‘zwarte wijken’, de gevolgen van liberalisering van de huurprijzen, de vraag naar goedkope woningen, het slopen van goedkope huurwoningen, het beleid van institutionele beleggers en woningcorporaties en de ideologische verschillen tussen beide personen en de dreiging van getto-vorming.

Uitzenddatum: 10-10-2004
Maker: Paul Witteman
Programma: Buitenhof
Duur: 18 min.
Rechten: NPS/VARA/VPRO