Get Microsoft Silverlight

Een studiogesprek met burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam. Aan de orde komt o.a.: een fragment uit zijn nieuwjaarstoespraak over kauwgom op straat; de verschillen tussen Rotterdammers en andere Nederlanders voor wat betreft levensverwachting, aantal rokers en hoeveelheid overgewicht; positieve punten als economie, veiligheid, sociale infrastructuur, werkgelegenheid en de internationale positie van Rotterdam; de verbindingen van de stad met Amsterdam, Brussel en Parijs; de bereikbaarheid van de stad en het fileprobleem; het ontwikkelen van een vervoersonderneming binnen de gemeente Rotterdam om hier wat aan te doen; het project Werk Direct, waarbij mensen uit de bijstand worden gehaald en een baan krijgen aangeboden; de toekomstige ambities van Opstelten, waaronder het zich kandidaat stellen voor het voorzitterschap van de VVD en zijn liefde voor de partij en de kwaliteiten die hij bezit.

Uitzenddatum: 17-02-2008
Maker: Clairy Polak
Programma: Buitenhof
Duur: 14 min.
Omroep: NPS/VARA/VPRO.