Vanwege de presentatie “Eeuw van de Stad Live” zond De Avonden op 3 september uit vanuit Pakhuis de Zwijger. Beluister   uur 1 , uur 2 of uur 3.

Radio-uitzending De AvondenDe uitzending staat vrijwel geheel in het teken van “Eeuw van de Stad”, maar bevat natuurlijk ook veel muziek:
In uur 1: Gesprekken met Tracy Metz en Bregtje van de Haak, met Wim Schepens over Droomstad, en met Jeroen Swolfs over zijn fotoproject Streets of the World met foto’s van het straatleven in 194 hoofdsteden (> beluister uur 1).
In uur 2: Interviews met architect Winy Maas (MVRDV), planoloog Zef Hemel (DRO Amsterdam) en een live verslag van “Eeuw van de Stad” (> beluister uur 2).
In uur 3: Interviews met Olaf Oudheusden en Rik Delhaas, een live verslag van “Eeuw van de Stad”, en een gesprek met criminoloog en filosoof Marc Schuilenburg, auteur van Mediapolis. Popular Culture and the City (> beluister uur 3).

Bekijk ook de foto’s van Eeuw van de Stad Live of lees de toespraak van Bregtje van der Haak van 3 september.

De Avonden is een dagelijks cultureel informatief radioprogramma van de VPRO. Elke werkdag van 19.00u tot 22.00u te beluisteren op Radio 6. Via de kabel, via het internet of via DAB. En natuurlijk altijd achteraf te beluisteren via de site van De Avonden of als podcast.