Filmpje Een aantal kunstenaars woonde in de jaren ‘90 bij elkaar in kraakpanden in Amsterdam. De gemeente ontruimde echter af en toe de kraakpanden en zet nieuwe gebouwen op deze plaatsen neer. De krakers praten hier over in deze documentaire. Met deze aflevering aandacht voor kunstenaars die er een alternatieve leefwijze op na houden in Amsterdam. Er wordt aandacht besteed aan kunstenaars die hebben gekozen voor inspiratie ipv kapitaal en er hun eigen levensfilosofie op nahouden, hun strijd voor het behoud van de cultuur, tegen de huidige politiek en de macht van het geld, het belang van hun initiatieven voor Amsterdam, het opvangen van vluchtelingen, vechten voor persoonlijke vrijheid, de burgerlijke samenleving en de kraakbeweging. Zij worden gevolgd tijdens hun dagelijkse bezigheden.

Uitzenddatum: 09-05-1999
Programma: DNW/De Nieuwe Wereld
Maker: Rob Schroder
Duur: 50 min.
Omroep: VPRO