In periode van recessie zijn veel mensen naar Caracas verhuisd. Caracas heeft daardoor enorm veel informele sloppenwijken. Twee architecten proberen deze informele bouw te integreren met de rest van de stad. Schröder bezocht met de jonge architecten Alfredo Brillembourg en Hubert Klumpner de sloppenwijken van Carácas, waar volop gebouwd wordt. Brillembourg en Klumpner vertegenwoordigen een pragmatische generatie architecten, die bouwen vanuit een nieuw soort sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid. Architecten Alfredo Brillembourg en Hubert Klumpner worden twee weken gevolgd en zij bezoeken de veelal geïmproviseerde woningen in Carácas en rijden door de stad op zoek naar voorbeelden van de stedenbouw.

Uitzenddatum: 21-05-2007
Programma: Tegenlicht
Maker: Rob Schroder
Duur: 50 min.
Rechten: VPRO