Op het Museumplein werd in 1981 een vredesdemonstratie gehouden. De PvdA bleef volharden in het behoud van een aantal atoomtaken, maar daardoor raakte zij in onvrede met hun kiezers.

Alleen de eerste helft gaat over het Museumplein en de demonstratie, de tweede helft gaat over Rooms-katholieken die een doodzonde hadden begaan of niet de sacramenten hadden ontvangen en daardoor niet in de hemel kwamen en konden daarom niet in gewijde aarde worden begraven. Zonder een kerkelijke uitvaart werden zij op een afgelegen plek van het kerkhof begraven. Voor de nabestaanden van de overledenen en met name voor ouders van een doodgeboren kindje is dit heel moeilijk te verteren. Een aantal nabestaanden vertelt hierover bij het graf van hun overleden familieleden.

Uitzenddatum: 20-11-2001
Programma: Andere Tijden
Maker: Godfried van Run
Duur: 25 min.
Omroep: NPS, VPRO