Filmpje

Tegen de achtergrond van de geschiedenis van de bouwkunst zoekt Hubert-Jan Henket naar nieuwe mogelijkheden en nieuwe technieken om zijn gebouwen vorm te geven. Ter illustratie van zijn verhaal, bezoekt hij div. gebouwen in Nederland en het buitenland die hij heeft ontworpen of die hij bijzonder vindt: de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem, Rijksmuseum Het Catharijne Convent in Utrecht, de rechtbank in Middelburg, zijn huis en atelier in Esch, de locatie van zijn eerste project in Londen waar hij tevens op zoek gaat naar een tekening van de Britse kunstenaar Gandy, het vervallen paviljoen Zonnestraal in Hilversum (1928) van de Nederlandse architect J. Duiker (met architect Wessel de Jonge), de moskee van Córdoba in Spanje, het Appelaar-terrein (voormalig fabrieksterrein Joh. Enschedé en Zonen) in Haarlem waarvoor hij een complex met een rechtbank, schouwburg en parkeergarage gaat ontwerpen, het Teylers Museum in Haarlem, museum Boymans-van Beuningen in Rotterdam en Siena, Italië. Daarnaast wordt hij oa gevolgd tijdens werkbezoeken en -besprekingen in Het Catharijne Convent en over het Appelaar-terrein.

Uitzenddatum: 25-10-1999
Programma: Het Uur van de Wolf
Maker: Niels Cornelissen
Duur: 55 min.
Omroep: NPS