De kok, de kweker, zijn vrouw en hun buurman: een project op het snijvlak van beeldende kunst en (sociale) architectuur door de Sloveense kunstenares Marjetica Potrč (1953) en Wilde Westen, een groep jonge ontwerpers, architecten en cultural producers. Zij richten zich op de geschiedenis van Nieuw West als tuinstad, en op het hergebruik van het stedelijk groen door de actieve participatie van de bewoners.

Rondom collectieve tuinen in deze stadsvernieuwingswijk brengen Potrč en Wilde Westen de boer, de ontwerper en de kok samen. Zij hebben collectieve tuinen in gebruik, kweken groenten, koken samen met de buurt, geven workshops en exposeren kunst. Het is een experiment dat stadslandbouw als middel tot culturele vernieuwing onderzoekt, de actieve betrokkenheid van bewoners bij hun omgeving wil vergroten en creativiteit, ondernemerschap en ecologisch bewustzijn in de wijk wil stimuleren.

Ga naar de website van De Kok, de Kweker, zijn Vrouw en hun Buurman.

stempotloodSTEM HIER op je favoriete Droomstad-project.