Serie reisverslagen waarin Liz de Planta of Michael Krass samen met een plaatselijke taxichauffeur grote buitenlandse steden verkent. Deze aflevering: gaat Michael Krass Rome verkennen op een scooter. Daarna bezoekt hij een bruiloft met een fotograaf en bezoekt hij de moeder van zijn taxichauffeur.

Uitzenddatum: 01-06-2000
Programma: Citycabs
Maker: Jan-Pieter Stafleu
Duur: 25 min.
Omroep: NCRV
Rechthebbende: Tuvalu media

Uitgebreide beschrijving:Dertiendelige serie reisverslagen waarin de Nederlands-Amerikaanse acteur Michael Krass samen met een plaatselijke taxi-chauffeur grote buitenlandse steden verkent. Deze aflevering: Rome, Italië. Krass gaat op zoek naar de aard van de Romeinse man en onderzoekt zijn versiertrucs, zijn uiterlijk, zijn gehechtheid aan zijn moeder en de manier waarop hij over relaties denkt. Daarvoor gaat hij met een Italiaanse taxichauffeur naar de meest romantische plek van Rome, dineert hij met hem in een traittoria en gaat hij op bezoek bij diens moeder. Ook volgt Krass een fotograaf tijdens het maken van een bruidsreportage, gaat hij op bezoek bij de mannenmodezaak Brioni en huurt hij een Vespa waarmee hij door Rome rijdt.
INTERVIEWS hierover met: de taxichauffeur, diens moeder, drie Spaanse studentes, de verhuurster van een scooterbedrijf, een verkoper van Brioni, een fotograaf en een bruidspaar.
SHOTS:
18:59:58 div. straat- en stadsshots van Rome; brug; bruidspaar; pan. Rome; tilt-down ext. kerk; Trevifontein;
int. verhuurbedrijf van scooters;
19:09:05 Vespa; div. Romeinse monumenten; int. restaurant; ext. en int. modewinkel Brioni; int. confectie-atelier
Brioni; bruidspaar.