Filmpje

Twee jongens uit een sloppenwijk in Rio de Janeiro willen topvoetballers worden. Naast hun dromen over topvoetballer worden vertellen zij ook over de criminaliteit, de bendes en de armoede in de wijk.

Een portret van Anselmo en Leonardo de Vitor Santiago (Leonardo), twee voetballende vrienden uit de sloppenwijken (favela’s) van Rio de Janeiro. Documentairemaker Jos de Putter volgde de twee 11-jarige straatvoetballers, die beiden kans maken op een contract bij een grote club en dromen van een voetbalcarrière. Aldus willen ze aan de armoede en het geweld in de favela’s ontsnappen en net zo beroemd worden als hun landgenoten Romario en Ronaldo. Anselmo en Leonardo voetballen bij de gratis voetbalschool Nova Safra (Nieuwe Oogst) in Rio. Daar worden ze opgemerkt door Julio Dutra, directeur van Fluminense Football Club, die de twee graag bij zijn club wil hebben. Ook voetbalclubs Flamengo en Vasco da Gama hebben belangstelling. De vrienden willen het liefst bij elkaar blijven, maar uiteindelijk vertrekt Leonardo alleen naar Flamengo.

Uitzenddatum: 13-11-1994
Programma: onbekend
Maker: Jos de Putter
Duur: 55 min.
Rechten: VPRO