Welkom in Rotterdam organiseert ontmoetingen tussen Oude en Nieuwe Rotterdammers. Oude Rotterdammers zijn mensen van 18 tot 88 jaar die Rotterdam op hun duimpje kennen en goed Nederlands spreken. Zij laten graag ‘hun’ stad zien en vinden het leuk om mensen met een andere culturele achtergrond te ontmoeten. Nieuwe Rotterdammers zijn mensen die hier kort of al langer wonen en het Nederlands nog niet volledig machtig zijn. Zij willen de taal in de praktijk oefenen en andere Rotterdammers en de stad beter leren kennen. Het is voor zowel Oude als Nieuwe Rotterdammers interessant om je eigen stad eens door de ogen van een ander te bekijken. Welkom in Rotterdam slaat op deze originele manier bruggen tussen inwoners met verschillende culturele achtergronden.

Ga naar de website van Welkom in Rotterdam.

stempotloodSTEM HIER op je favoriete Droomstad-project.