De nieuwe suburb Hoogvliet was eerst een klein dorpje. Daarna is er heel veel omheen gebouwd. De architecten van de WiMBY! Methode stellen dat mislukkingen in een stad niet herbouwd of gesloopt moeten worden.

De avonturen van Harry Holland’ over de Nederlandse identiteit. In deze aflevering aandacht voor de WiMBY!-visie (’Welcome into My Backyard!’), waarmee architectuurhistorici Michelle Provoost en Wouter Vanstiphout de volgens velen mislukte nieuwbouwwijk Hoogvliet benaderen. Vanstiphout en Provoost bezoeken diverse lokaties in Hoogvliet en lichten de geschiedenis, de stedenbouwkundige concepten en eigenaardigheden toe. Ook ontvangen ze buitenlandse belangstellenden, o.a. Zvi Efrat (Bezalel Academy for Art & design), Yehoshua Gutman (Bezalel Academy for Art & design) en Margaret Crawford (Urban Design, Harvard). Tevens presenteert Provoost plannen die i.s.m. architecten en de bewoners van Hoogvliet tot stand zijn gekomen in Museum Boijmans Van Beuningen.

Bekijk hier de uitzending.

Uitzenddatum: 15-10-2007
Programma: Tegenlicht
Maker: Rudi Boon
Duur: 50 min.
Rechten: VPRO