[Nederland 2]

In Buitenhof een discussie over de toekomst van de stad.


Get Microsoft Silverlight

De stad komt steeds meer onder druk te staan. Terwijl wijken verpauperen, de sociale cohesie afneemt en kantoorpanden leeg staan, trekken steeds meer mensen van het platteland naar de stad. Wat betekent dit voor de leefbaarheid? Is het stedelijk beleid nog wel van deze tijd? En wat voor gevolgen heeft de bevolkingskrimp in delen van het land op het stedelijk veld?

In Buitenhof een debat met Adri Duivesteijn (wethouder Ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, woonbeleid en grondbeleid te Almere), Coen van Oostrom (directeur OVG Projectontwikkeling) en de landschapsarchitecten Elma van Boxel en Kristian Koreman (oprichters van ZUS: Zones Urbaines Sensibles).

Presentatie: Peter van Ingen
Columnist: Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman

Meer over deze uitzending op de website van Buitenhof.