Get Microsoft Silverlight

Andere tijden beschrijft hoe het er vroeger aan toe ging op de wallen. Oude bewoners vertellen hun verhaal daar over. Bijvoorbeeld Kees van Beijnum vertelt over zijn jeugd op de wallen. Deze aflevering aandacht voor de criminaliteit op de Amsterdamse Wallen in de jaren ‘60. Oud-rechercheur Appie Baantjer kijkt naar de film ‘Rondom het Oudekerkplein’ (1968) van Roeland Kerbosch over de Amsterdamse rosse buurt.

Aan de orde komen o.a.: de jeugd van Kees van Beijnum in Amsterdam, op de Wallen; pooier Haring Arie; het drankgebruik op de Wallen; het vele geld dat pooiers en prostituees verdienden; de moeite die prostituees hadden om te stoppen met het werk; enkele anekdotes over criminele activiteiten op de Wallen; de geweldadigheid van de buurt; de film ‘Rondom het Oudekerksplein’ waarin dingen te zien zijn die Baantjer nooit gezien had; de verschillen en overeenkomsten tussen de Wallen van de jaren ‘60 en de moderne Wallen die de gemeente Amsterdam wil sluiten.

Meer informatie over ‘De Wallen’ op de website van Andere Tijden.

Uitzenddatum: 03-04-2008
Programma: Andere Tijden
Maker: Matthijs Cats
Duur: 25 min.
Omroep: NPS, VPRO