Get Microsoft Silverlight

In 1968 ontstonden grote demonstraties in Parijs. Vooral op de universiteiten was het onrustig. Voormalige kunstenaars en studenten vertellen hun verhaal over de demonstraties.

Aan de orde komt o.a.: het begin van de onrust met studentenprotesten; de onverwacht snelle uitbreiding van de demonstraties tot uitgebreide rellen en stakingen gesteund door de vakbonden; de opdracht aan Reinier Flaes, 3e ambassadesecretaris Nederlandse ambassade in Parijs in 1968, om poolshoogte te nemen bij de bezette universiteit Sorbonne; de links-revolutionaire sfeer in Parijs; de klappen die Brinkman kreeg van de politie; de verdeeldheid binnen de revolutionaire beweging; de groeiende onvrede bij de Franse burgers over de chaos die na een radiotoespraak van president Charles de Gaulle leidde tot een grote demonstratie tegen de chaos waarna de onrust binnen 48 uur over was.

Uitzenddatum: 25-05-2008
Programma: Andere Tijden
Maker: Reinier van den Hout en Paul Ruigrok
Duur: 25 min.
Omroep: NPS, VPRO