Get Microsoft Silverlight

Floris-Jan van Luyn laat de bewoners van een steeg in Peking zien. De bewoners moeten omgaan met de spanning tussen hun tradities en de nieuwe levensstijl in Peking. Van Luyn gaat terug naar de steeg waar hij in de jaren negentig heeft gewoond toen hij correspondent was van ‘NRC Handelsblad’ en laat zich vertellen over de aanstaande sloop van de steeg. De buurtbewonders worden o.a. gevolgd tijdens hun werkzaamheden zoals het verkopen op straat en het werken in een fabriek, tijdens hun bezigheden thuis, bij het maken van muziek en het lezen over andere delen van Peking, tijdens het winkelen om nieuwe meubels uit te zoeken en bij het aanschouwen van sloopwerkzaamheden.

Uitzenddatum: 04-08-2008
Programma: HollandDoc
Maker: Floris-Jan van Luyn
Duur: 60 min.
Rechten: VPRO/Submarine