[Holland Doc 24]

In het kader van Eeuw van de Stad heeft Holland Doc 24 vijf kenners op het gebied van steden en urbanisatie uitgenodigd een documentaire uit te kiezen en hun keuze voor de camera toe te lichten.

jan rath 2De keuze van stadssocioloog Jan Rath viel op Rayon 69 (NOS), een serie van Vincent Monnikendam uit 1982 over een Haagse wijk waar veel buitenlanders wonen. Monnikendam hanteerde zelf de camera om als fly on the wall te registreren hoe de buurtbewoners samenleven. Van deze serie worden twee afleveringen vertoond: Relaties en De telefoon.

Deze documentaire was te zien op het digitale kanaal Holland Doc 24. Bekijk Holland Doc 24 op via de livestream op internet of op digitale televisie:
- UPC Digital: kanaal 309
- CAIW: kanaal 119
- Ziggo: kanaal 206

Verder vertoonde Holland Doc 24 van 19 tot 27 september een selectie City One Minutes, die zijn gemaakt door kunstenaars over de hele wereld. Ieder uur van het leven in een stad is gevangen in videoportretten van één minuut.