Get Microsoft Silverlight

Lelystad werd uit het niets in de polder gebouwd. Veel mensen hadden hoge verwachtingen. Maar wat is daar van waar gemaakt? Interviews met inwoners en het voormalig hoofd stedenbouwkundige dienst in Lelystad.

Aan de orde komt: de ontstaansgeschiedenis van Lelystad in de jaren ‘60; de bezuinigingen op de oorspronkelijke plannen van stedenbouwkundige Van Eesteren; de utopische verwachtingen rond Lelystad; het ontbreken van een goede snelweg en treinverbinding in de eerste jaren; de woningen die allemaal centraleverwarming hadden; de pioniersgeest onder de eerste bewoners; de recessie van de jaren ‘80; waardoor werkgelegenheid terugliep; de geïsoleerde ligging in de polder en waarom veel bewoners van het eerste uur niet meer weg willen uit de stad.

Uitzenddatum: 27-11-2008
Programma: Andere Tijden
Maker: Ad van Liempt
Duur: 25 min.
Omroep: NPS, VPRO