Nieuwkomer China

Je komt aan in een vreemde stad waar je geen mens of straat kent. Je hebt maar één doel voor ogen: hier wil je wonen en werken. Dat is het scenario waarin veel mensen in deze wereld in belanden. Televisieprogramma Metropolis volgt in het kader van De Eeuw van de Stad zes nieuwkomers in zes verschillende steden.

Meer dan de helft van de wereldbevolking woont al in steden, maar dat aantal groeit nog dagelijks. Veel van hen zijn op zoek naar een betere toekomst, hoe die er ook uit ziet. De één reist zijn acteerdroom achterna, de ander probeert het geweld te ontvluchten.

Veelal komen de mensen in een stad aan vol van verwachtingen, dromen en hoop. Hun nieuwe woonplek blijkt echter vaak veel teleurstellingen te herbergen. Hoe zien hun eerste zes maanden er uit?

De correspondenten van Metropolis volgen de nieuwkomers in hun eerste periode. Waar lopen de migranten tegenaan? Wat valt hen op? En hoe gaan zij met alle uitdagingen om? De nieuwkomers worden niet alleen in de eerste dagen van hun nieuwe leven gevolgd. Na een half jaar wordt hun leven opnieuw op film vastgelegd.

Deze afleveringen van Metropolis worden in september van dit jaar uitgezonden in het kader van De Eeuw van de Stad.