MVRDV Grand Paris - verzameling van het programma dat tot 2030 toegevoegd moet worden om in de ruimtebehoefte te voorzien. In de MVRDV visie is het volume over die ruimte verdeeld die uit analyses geschikt bleek voor transformatie.Gisteren, op 12 maart, heeft Winy Maas MVRDV’s visie voor Grand Paris in 2030 gepresenteerd. Het project “Paris Plus Petit” van MVRDV is een van de tien voorstellen van internationale ontwerpteams om een toekomstvisie te schetsen voor de Franse hoofdstad en de Parijse agglomeratie.

“Paris Plus” staat voor meer: meer ambitie, meer optimisme, meer verdichting, meer efficiëntie, meer ecologie en meer compactheid.  Het plan geeft o.a. een bijzonder letterlijke invulling aan het woord infrastructuur: Maas wil ondergrondse ruimte gebruiken voor rond- en verbindingswegen en een extra metrolijn. De ruimte die vrijgemaakt wordt door het ondergronds aanleggen van de infrastructuur kan worden hergebruikt voor woningbouw in een dan aangename en groene omgeving. Het plan moet Parijs radicaal veranderen in een van de meest verdichte, meest compacte en daardoor duurzaamste steden ter wereld: “Paris Plus Petit”.

Meer op architectenweb.nl