Bomenflat

Amsterdam heeft al een fietsenflat, maar krijgt in de toekomst wellicht ook een bomenflat: hoogbouw vol gepland met groen. Dat is tenminste wat architect Stefano Boeri voorstelt om het milieuprobleem in steden aan te pakken. Aanstaande woensdagavond houdt hij een lezing in debatcafé De Balie in Amsterdam.

Of de bomenflat een oplossing is voor Nederlandse steden is een vraag die de Italiaanse architect woensdag waarschijnlijk zal beantwoorden. Met het thema ‘De duurzame stad’ vormt Boeri’s presentatie een onderdeel van de universitaire collegereeks ‘Maakbaarheid in de stad’ van de Universiteit van Amsterdam.

Volgens het affiche zijn de financiële en ecologische crises namelijk niet alleen maar narigheid. Ze zorgen er juist voor dat we op een nieuwe manier kunnen nadenken over hoe we omgaan met elkaar, met geld en met het milieu. Daarmee wordt een nieuw geloof in maakbaarheid tot leven geroepen.

De Milanese architect is een zwaargewicht in de Europese architectuur. Hij leverde bijdragen aan de architectuur biënnales van Venetië en Parijs. Het is echter niet de eerste keer dat hij voet zet op Nederlandse bodem. Boeri werkte samen met onder andere Rem Koolhaas en was gastdocent aan het Berlage Instituut.

De collegereeks wordt georganiseerd in partnerschap met verschillende Amsterdamse deelgemeenten, de Universiteit van Amsterdam en wooncorporatie Ymere.

Datum: woensdag 18 maart 2009
Tijd: 20.00 uur
Toegang: gratis, maar aanmelden is verplicht (stuur een mail naar maakbaarheid@partizanpublik.nl)
Plaats: debatcafé De Balie, Amsterdam
Voertaal: Engels