OPEN CITYMet een key note speech van Saskia Sassen, Re-Assembling the Urban – When Global Challenges Become Concrete in Cities werd het openbaar symposium OPEN CITY: DESIGNING COEXISTENCE, dat  de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam samen met de faculteit Stedenbouw van de ETH (Technische Hogeschool) op 5 maart jl.  in Zürich organiseerde, succesvol afgesloten.

Audio en video podcasts van de lezingen en debatten zijn nu beschikbaar voor download.

Dit symposium markeerde de afronding van de onderzoeksfase van de zes internationale projecten die de Biennale gedurende een jaar heeft georganiseerd in Istanbul/Midden-Oosten, Moskou, New York/Verenigde Staten, Addis Ababa/Sao Paulo, Jakarta en Rotterdam. De resultaten van dit onderzoek vormen de basis voor de tentoonstellingen, publicaties, conferenties en debatten die het hoofdprogramma vormen van de 4e Biennale, die op 24 september opent in het NAi in Rotterdam.