Eetbaar Rotterdam

Verbouw jij al paprika’s op je balkon? Of champignons in de kelder? Als het aan Eetbaar Rotterdam ligt wordt het iets doodnormaals voor stedelingen. Want het wordt steeds lastiger om iedereen in grote steden van voedsel te voorzien, zoals je eerder las op dit weblog. En doordat steeds minder mensen iets afweten van voedsel, neemt het aantal kinderen met obesitas toe.

Dat zeggen twee initiatiefnemers van de expertisegroep die pleit voor stadslandbouw. Paul de Graaf en Bas de Groot deden er samen met hun expertisegroep Eetbaar Rotterdam de afgelopen anderhalf jaar alles aan om het thema op de kaart te krijgen. Met succes, want de gemeente Rotterdam wil aan de slag met de geopperde ideeen.

Voor de microfoon lichten de twee ‘pragmatische ideologen’ van Eetbaar Rotterdam hun plannen toe. En doen ze de Bijenkorf een idee aan de hand.

Eetbaar Rotterdam

Klik op het kruisje om het interview te beluisteren.

Heeft het je interesse gewekt? Het weblog van Eetbaar Rotterdam geeft je recent nieuws over het doen en laten van de organisatie en je kunt er ook terecht met je eigen ideeen.