[Radio 6]

’s Ochtends tussen 8 en 12 uur: Eeuw van de stad. Met o.a. architectuurcriticus Ton Idsinga over zijn boek Steen en ruim aandacht voor het literair tijdschrift De Gids dat in het teken staat van de 4e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam.

Wim BrandsEERSTE UUR (beluisteren):
De Zaterdagbijlage van De Avonden staat geheel in het teken van Eeuw van de stad. Wim Brands praat allereerst met architectuurcriticus Ton Idsinga over zijn boek Steen, dat de geschiedenis vertelt van veel spraakmakende voorbeelden van de Nederlandse architectuur.
Daarna: Een kort verhaal van A.L. Snijders.
> Beluister dit uur via de website van De Avonden.

TWEEDE UUR:
Een gesprek met Francien Westrenen van galerie Stroom in Den Haag en culinair journalist Janneke Vreugdehil n.a.v. de publicatie Foodprint. Stadsgids Den Haag. Hoe komt Den Haag aan zijn Chinatown? Waarom heet de Kalvermarkt zo? Is Haagse mie anders dan Chinese? Kookt een Surinaamse kok met kousenband uit het Westland?
Daarna: Vanuit Italië de kookrubriek van vormgever Ko Sliggers: ‘Ko kookt ook’. Met het legendarische verhaal hoe in Altamura de Focaccia de Hamburger versloeg. Het haalde zelfs de New York Times en werd verfilmd in Focaccia blues.
> Beluister dit uur via de website van De Avonden.

DERDE EN VIERDE UUR:
Ruim aandacht voor het speciale nummer van het literair tijdschrift De Gids dat in het teken staat van de 4e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. Met o.a. een vertaling van het essay dat architect en curator Kees Christiaanse voor het boek bij de Biënnale schreef (’Open City: Designing Coexistence’) en er zijn foto’s van fotograaf Bart Princen en verhalen, essays en gedichten waarin op heel verschillende wijze de geactualiseerde stedelijkheid figureert, in binnen- én buitenland. Dorrit van Dalen, Klaske Oenema, Erik Lindner, Ger Groot en Edzard Mik lichten toe en lezen uit hun werk voor.
> Beluister het derde en vierde uur via de website van De Avonden.

Eindredactie: Wim Brands
In samenwerking met: De redactie van literair tijdschrift De Gids
Met medewerking van: Roel Bentz van den Berg, Edzard Mik, Dirk van Weelden, Maria Barnas, Michael Zeeman.

De Zaterdagbijlage van De Avonden is een wekelijks cultureel informatief radioprogramma van de VPRO. Elke zaterdag van 08.00u tot 12.00u te beluisteren op Radio 6. Via de kabel, via het internet of via DAB. En natuurlijk altijd achteraf te beluisteren via de site van De Avonden of als podcast.