18. City One MinutesCityOneMinutes is een bijzonder webproject waaraan wereldwijd 2400 kunstenaars meewerken. In een video van één minuut schetsen filmmakers een persoonlijk beeld van één uur uit het leven van een wereldstad, die zij goed kennen.

Een dynamische, gebruiksvriendelijke website nodigt de bezoeker uit om door alle steden te navigeren en de verschillende filmpjes te bekijken in wisselende volgordes. Van Amsterdam naar Willemstad en van Tel Aviv naar Glasgow. Om 7 uur ‘ ochtends of om 3 uur ’s nachts. City One Minutes geeft nieuwe betekenis aan het begrip ‘stedentrip’. Maak je eigen virtuele wereldreis op www.CityOneMinutes.org.

Concept: Hansje van Etten en Jos Houweling
Design website: Max Kisman & Fabrique & This Play
Constructie website:  Fabrique & Studio Stomp
Projectleiding websites: Leonieke Verhoog
Coördinatie: Bieneke Bennekers
Productie: Philip Bruning

CityOneMinutes.org is een coproductie van Holland Doc en de One Minutes Stichting.