cloud

Soundtrackcity Amsterdam nodigt je uit om de straat op te gaan en de stad opnieuw te ontdekken via acht geluidswandelingen gemaakt door kunstenaars. De wandelingen zijn in verschillende wijken van de stad en vertellen elk een ander verhaal over heden, verleden en toekomst van het gebied, gebaseerd op verhalen en ervaringen van bewoners. Laat je meevoeren door een unieke mix van stemmen, geluiden en muziek.

De wandelingen zijn gratis en duren circa 60 minuten.

Hoe werkt het?
Met een geluidsspeler, koptelefoon en plattegrond wandel je een aangegeven route. Onderweg luister je naar een op de route toegesneden geluidsmix van stadsverhalen, muziek, de stem van een gids, archiefmateriaal en een speciaal gecomponeerde ’soundscape’. Bij elke wandeling vind je op de website ook een downloadbare plattegrond en wat praktische informatie.

Downloaden of audiospeler lenen?
Als je zelf een MP3-speler hebt, kun je de wandelingen vanaf vrijdag 18 september hier downloaden.
Je kunt ook bij het startpunt in de buurt een voorgeladen audiospeler lenen om direct te kunnen beginnen. Neem dan wel een legitimatie of 50 euro borg mee. De 50 euro krijg je na inlevering van de speler met koptelefoon weer terug. Het startpunt van elke route vind je vind je hier.

Welke wandelingen zijn er?
-Amsterdam-Noord: Vogelbuurt en IJplein (bekijk of download deze wandeling)
-IJburg (bekijk of download deze wandeling)
-Langs de Amstel (bekijk of download deze wandeling)
-Nieuwmarktbuurt (bekijk of download deze wandeling)
-Oostelijk Havengebied (bekijk of download deze wandeling)
-Osdorp (bekijk of download deze wandeling)
-Staatsliedenbuurt (bekijk of download deze wandeling)
-Zuidas (bekijk of download deze wandeling)

Soundtrackcity Amsterdam is een idee van Renate Zentschnig, theatermaker/onafhankelijk producent, en maakt deel uit van Eeuw van de Stad.

Bekijk ook alle andere stadswandelingen op dit weblog.