Get Microsoft Silverlight

Bosansko Grahovo is een vergeten stad in Bosnië. De mensen zijn er weggetrokken en de stad is na de oorlog nooit meer opgebouwd. Documentaire van Britta Hosman over het desolate leven in de Bosnische stad Bosansko Grahovo, een stad die is vergeten in de wederopbouw. Hosman maakte samen met de inwoners van deze stad een film over hun bestaan.

‘De verloren stad’ brengt op indringende wijze over hoe het voelt om van dag tot dag in Bosansko Grahovo te leven. Programmamaakster Britta Hosman schreef de interviews en gesprekken die zij had om tot een verhalende voice-over, waarmee zij de kijker dichtbij de emoties van de hoofdpersonen brengt. Hierdoor ontstaat een portret van de stad en haar inwoners: scherp en tegelijkertijd sprookjesachtig, vol Balkan-cynisme en Joegoslavische humor. Gevolgd worden o.a.: een groepje mannen in het café; enkele bewoners bij het afzetten van een plek waar een landmijn is gevonden; het slachten van een varken voor de dorpsbewoners; een bezoek van jongeren aan de grote stad; de oudere vrouw Petra, die bezoek krijgt van familie en we zijn aanwezig bij het aanvragen van haar uitkering.

Uitzenddatum: 11-12-2008
Programma: HollandDoc
Maker: Britta Hosman
Duur: 55 min.
Rechten: VPRO, NPS, IKON