DVD-box Eeuw van de StadVerkrijgbaar vanaf 24 september 2009: de dvd-box Eeuw van de Stad.

De dvd-box Eeuw van de stad bevat vier documentaires:
- I am Gurgaon: de nieuwe stad in India (Tegenlicht)
- Grand Paris: de president en de architect (Tegenlicht)
- Nieuw in de stad (Metropolis)
- Stayin’ alive in Jo’burg (Holland Doc)

Prijs: 24,95 euro.

De vier dvd’s in deze verzamelbox zijn onderdeel van het crossmediale festival Eeuw van de stad dat de VPRO in samenwerking met de 4e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam in september/oktober 2009 op radio, televisie, internet en in de VPRO Gids presenteert.

Voor het eerst in de geschiedenis woont meer dan de helft van de wereldbevolking in steden – vaak in sloppenwijken – en de mondiale trek naar de stad gaat door. Het leven in de stad is wereldwijd de dominante manier van leven geworden. De stad is geen stip meer op de kaart, maar een manier van zijn. Voor de VPRO is dit aanleiding om vooruit en achteruit te kijken en de toekomst van de stad te verbinden met de ervaringen uit het verleden. En om de stad in Nederland naast de wereldstad te zien. Wat bepaalt de kwaliteit van leven in de stad? Wat werkt en wat werkt niet? En wie heeft de regie? Maakt de mens de stad of de stad de mens?

> Meer informatie en bestellen