Get Microsoft Silverlight

Bewoners van New Orleans vertellen hun verhaal over de verwoesting door orkaan Katrina. De stad wordt belicht aan de hand van zeven beelden van William Faulkner. Dat zijn de toerist (2x), de dokwerker, de agent, de schoenmaker, Magdalena en de zeeman.

Deze aflevering een documentaire van Marjoleine Boonstra over New Orleans, waarbij zij zich laat leiden door teksten van de Amerikaanse schrijver William Faulkner die in 1925 een aantal maanden in New Orleans verbleef en over de stad schreef. Boonstra ontmoet diverse inwoners van New Orleans die over hun leven en moeilijkheden vertellen na de verwoestingen door orkaan Katrina. Gevolgd worden o.a. Donald Brown en Gary Tircuit, die als enigen nog in hun oude, onbewoonbare huis, verblijven in een straat waar niemand is teruggekeerd na orkaan Katrina. Zij vertellen over hun overleden ouders en hun moeilijkheden.

Uitzenddatum: 15-02-2007
Programma: HollandDoc
Maker: Marjoleine Boonstra
Duur: 65 min.
Omroep: HUMAN