BlokPortiers zijn kinderen uit de buurt die zich inzetten voor hun eigen woonomgeving, in dit geval op IJburg. Ze doen regelmatig een ronde langs hun woonblokken en ruimen troep op of geven dingen die stuk zijn door aan de woningcorporatie. Ook spreken de BlokPortiers andere bewoners en kinderen aan wanneer ze rommel maken.

Daarnaast zorgen de BlokPortiers ook voor een fijnere omgeving door bijvoorbeeld een voetbaltoernooi te organiseren. De BlokPortiers hebben zelfs een eigen rap gemaakt over hun werk.

BlokPortiers maakt de buurt mooier, maakt de kinderen meer bewust van hun rol in de omgeving en zorgt ervoor dat ze wat leuks te doen hebben. BlokPortiers is opgezet door De Bakkerij in samenwerking met woningcorporatie Ymere.

Ga naar de website van De Bakkerij.

stempotloodSTEM HIER op je favoriete Droomstad-project.