Beyond Utrecht organiseert tal van kunstprojecten in de Vinexwijk-in-aanbouw Leidsche Rijn. Mathilde ter Heijne maakte samen met bewoners uit Leidsche Rijn een kunstwerk in vitrines in de grond in het park. Bewoners leverden bijzondere objecten in, die symbool staan voor een belangrijke gebeurtenis sinds de tijd dat ze in Leidsche Rijn wonen. Van 33 objecten zijn bronzen afgietsels gemaakt, die in ondergrondse vitrines voor eeuwig in het Leidsche Rijn Park worden tentoongesteld. De objecten variëren van kinderspeelgoed van een overleden kindje, een schatkistje van een verliefd stel, tot een protest t-shirt met protest leus van de oude dorpjes Vleuten en De Meern die zelfstandig hadden willen blijven. De objecten en de verhalen erachter geven een bijzondere lading aan het park dat net is aangelegd, en nog in gebruik genomen moet worden.

Ga naar de website van Beyond Utrecht.

stempotloodSTEM HIER op je favoriete Droomstad-project.