cloud

In 1995 was een belangrijke literaire plekken in Amsterdam in gevaar. Het hofje waar begin jaren ‘50 o.a. W.F.Hermans, Gerard Reve, Hanny Michaelis en Bob Hanf vertoefden. Reden voor het team van De Plek om op bezoek te gaan. In de buurt bleek nog veel meer: het Anne Frankhuis en het geboortehuis van Theo Thijssen in de Jordaan dat die week werd geopend.Verder troffen ze een rijke muzikaal ander cultureel leven aan. De geschiedenis van de plaatselijke stedenbouw wordt in kaart gebracht door ir. Marc de Reus, architect, ir. Maarten Kloos, archtectuurcriticus en Geert Mak, toen nog schrijver van “Een kleine geschiedenis van Amsterdam”. Triest detail was het café op de hoek van de Reestraat dat we hadden uitgezocht omdat Ischa Meijer er altijd zijn “Dikke Man” stukjes schreef. Tussen research en opname stierf hij in het café en was onze verslaggever er niet meer welkom.

Klaas Vos bezocht Anne Frank huis,  het Suikerhofje   aan de Prinsengracht en wandelde  de Jordaan in.

 

Ga voor meer informatie naar het archief van De Plek van 7 maart 1995 en van 14 maart 1995.