T_Visionarium OPEN CITY
Van 5 t/m 22 november 2009 in de Zuiderkerk (Amsterdam)

T_Visionarium1T_Visionarium OPEN CITY is een experimentele 3-D installatie over de stad die documentaires, reportages, clips en interviews uit het rijke verleden van de VPRO en andere publieke omroepen digitaliseert en op een vernieuwende manier ontsluit. Het biedt bezoekers een spectaculaire, nieuwe cinema-ervaring en geeft de mogelijkheid om zelf door het materiaal te browsen en het te remixen. Meer over het hoe en wat op het weblog.

T-Visionarium is een innovatieve interface, ontwikkeld door het iCinema Research Center in Sydney (Jeffrey Shaw en Dennis Del Favero) en het Zentrum für Kunst und Medien in Karlsruhe (Peter Weibel), die tot nu toe alleen in Spanje en Frankrijk te zien is geweest met Australische tv-fragmenten als ‘content’. Ons project T-Visionarium OPEN CITY wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met iCinema Research Center en is een volgende stap voor deze interface door de thematische invulling rond het thema ’stad’ en door de toevoeging van uitgebreide redactionele metadata.

T_Visionarium2

Locatie: Zuiderkerk
Adres: Zuiderkerkhof 72, 1011 WB Amsterdam
Openingstijden:
-5 t/m 18 november: 10.00-21.00u
-19 t/m 22 november: 10.00-22.00u
Toegang gratis
Website: zuiderkerk.amsterdam.nl

Foto’s: T_Visionarium (2008)
Neil Brown, Dennis Del Favero, Matt McGinity, Jeffrey Shaw, Peter Weibel ©UNSW iCinema Centre

T_Visionarium OPEN CITY is een initiatief van VPRO i.s.m. met de 4e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR), het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Beelden voor de Toekomst en het iCinema Research Center in Sydney.

T_Visionarium OPEN CITY is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Mondriaan Stichting, het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties (Mediafonds)en met medewerking van Holland Doc 24 en de One Minutes Foundation.

partners & fondsen