MonumentDe economische crisis betekent niet alleen maar narigheid. Dat werd eerder al beweerd op dit weblog. De stelling wordt nog wat extra kracht bij gezet door een bericht van RTV-Oost. De provincie Overijssel heeft aangekondigd extra te investeren in het onderhoud van (stedelijke) monumenten.

Goed nieuws voor de monumenten in het oosten van het land. Wel twee kanttekeningen. 1: Het gaat om een niet al te omvangrijk bedrag van vier miljoen euro. 2: Vooralsnog lijken alleen monumenten in Overijssel te profiteren van de helpende provinciehand.

Gevraagd om een reactie zegt belangenorganisatie Monumenten.nl berichten te ontvangen dat niet alleen de provincie Overijssel op het punt staat de portemonnee te trekken. Ook andere regionale en lokale overheden zouden willen investeren in monumentenzorg.