Get Microsoft Silverlight

Vierdelige serie reportages waarin jonge mensen in binnen- en buitenland zelf hun leefomgeving filmen en hierover vertellen. In deze laatste aflevering: een reportage van Eve Duchemin, over de 23-jarige rapper Colin die in de post-industriële stad Charleroi woont. Hij woont met zijn moeder in een vervallen huis, zonder warm water of verwarming: hij wast zich met een teiltje warm water en de was doet hij in de gootsteen. Zijn situatie is exemplarisch voor de armoede en werkloosheid in Charleroi. Samen met zijn vrienden maakt Colin, in hun eigen geïmproviseerde studio, muziek en teksten voor raps die ze tijdens een optreden ten gehore brengen. Het is hun manier om zich te uiten over de uitzichtloze sitautie waarin ze verkeren en het enige constructieve in hun leven.

Uitzenddatum: 08-12-2008
Programma: Tegenlicht
Maker: Eve Duchemin
Duur: 50 min.
Rechten: VPRO