ParijsBijna elke Franse president drukte zijn stempel op Parijs. Nicolas Sarkozy heeft dezelfde ambitie met zijn hoofdstad. Toen hij twee jaar geleden aantrad nodigde hij tien gerenommeerde architectenbureaus uit om een visie te ontwikkelen over de toekomst van de stad.

Al eerder besteedden we op dit weblog aandacht aan de plannen voor Parijs. Nieuw is een artikel van de New York Times, waarin de verschillende ideeën de revue passeren. En voor een korte introductie op de plannen zie deze korte online foto- en geluidpresentatie.

Tegenlicht maakt een film over de Nederlandse bijdrage aan dit prestigieuze project. Winy Maas van architectenbureau MVRDV wordt in de uitzending van Bregtje van der Haak gevolgd op zijn weg naar Parijs. De documentaire wordt op 21 september uitgezonden tijdens de Eeuw van de Stad.