Komende dindag 13 oktober is de opening van ‘The Making of Vrijstaat Amsterdam‘ in de Zuiderkerk, waar de wordingsgeschiedenis van de Vrijstaat Amsterdam maquettes is te zien.

Vrijstaat Amsterdam

We schreven al eerder op dit blog over de Vrijstaat Amsterdam, een tentoonstelling waar creatieve durfdenkers van negen stedenbouwkundige bureaus de vrije hand krijgen om toekomstscenario’s voor Mokum uit te werken. Tot en met 8 november kunt u nog wegmijmeren over de toekomst van de stad boven de verschillende maquettes op de tentoonstelling in het Tolhuis op het voormalig Shell-terrein. Waar moet het heen met de noordelijke IJ-oevers, de Oostelijke IJlanden of Zuid-Oost?

The making of..

Maar even interessant is het wordingsproces van de prikkelende plannen van de bureau’s. Hoe zijn de maquettes tot stand gekomen, hoe gaat een ’stedenbouwkundig bureau’ eigenlijk te werk, what were they thinking bij deze plannen en waarom? Vanaf 13 oktober tot en met 28 november is het te zien in The Making of Vrijstaat Amsterdam. In ontwerpen, tekeningen en tekst lichten de stedenbouwkundige bureaus hun maquettes toe.

Opening

De tentoonstelling opent op 13 oktober 2009 vanaf 18.30 met de vertoning van de korte film “Vrijstaat Amsterdam, the making of” gemaakt door VPRO TV/tegenlicht. Vervolgens zullen spreken: Anouk de Wit, manager van de Zuiderkerk; Zef Hemel, curator van de tentoonstelling Vrijstaat Amsterdam en adjunct-directeur van DRO Amsterdam en Kees Christiaanse, curator van de 4e Internationale Architectuurbiënnale Rotterdam en partner van KCAP Architects & Planners.

The Making of Vrijstaat Amsterdam // 13 oktober tot en met 28 november // Zuiderkerk Amsterdam

De toegang is gratis.

Bekijk de flyer (pdf)