Iedere vrijdagmiddag treedt een plaatselijke ‘cultuurambassadeur’ op als gastheer of gastvrouw van een voorstelling, presentatie of discussie die verband houdt met het thema van de week, deze week Maakbaarheid.

Bestaande werkwijzen leveren vaak niet de duurzaam aantrekkelijke steden op waarin we willen leven.

De recent gepubliceerde European Cities Monitor 2009 laat zien dat de Amsterdamse regio al bijna twee decennia langzaam op het gebied van aantrekkelijkheid terrein verliest ten opzichte van de Europese top (Londen, Parijs). Rotterdam komt in dit onderzoek zelfs alleen maar voor in een rijtje steden ‘waar men ook wel eens van heeft gehoord’.

De processen die we – professionals in stedelijke ontwikkeling – organiseren, leveren te weinig resultaat. We schuiven met papier en overleggen tot we een ons wegen. De faalkans van de planvorming is tot het einde toe onverminderd groot. En de overhead en renteteller lopen ondertussen op. We zijn in continue staat van onderhandeling en hebben weinig vertrouwen in de andere kant van de tafel. We zijn druk, maar niet met het samen maken van een aantrekkelijke stad.

Het moet anders en beter.

Een eerste stap naar een betere samenwerking is vergroten van het begrip van elkaars belangen. En hierin gaan we nu eens niet naar onze directeurs, bestuurders of de politiek wijzen. Deze avond beantwoorden we de volgende vraag:

Wat kan jij zelf doen om andere professionals tijdens het proces beter te begrijpen?

Je meest gepassioneerde mede-professionals meenemen is warm aanbevolen. Een stelling voorbereiden is gewenst maar niet verplicht, aanmelden bij bart@bransonguevara.nl.

info: (010) 4401342
The Hood, NAi
Vrijdag 23 oktober, 17.00 uur
Toegang gratis