Trendspotting Instanbul Extra: Golden Horn. Polishing for 2010

Golden Horn

Extra materiaal van het programma Trendspotting Istanbul, waarin verslag werd gedaan van de Istanbul Biënnale 2009, een internationale tentoonstelling van hedendaagse kunst waarbij de rijke cultuurgeschiedenis van Istanbul een belangrijke rol speelt. In deze extra een zeer vermakelijke en interessante rondleiding door stadsgids Orhan Esen, een man die werkelijk alles over Istanbul weet. Hij vertelt over plannen die de stad heeft voor 2010, als Istanbul de culturele hoofdstad van Europa is. Een kritische, ietwat sarcastische tour over  de manieren waarop men de stad aantrekkelijk probeert maken voor rijke toeristen en hierbij het oude centrum zoveel mogelijk probeert op te poetsen, met alle consequenties voor de lokale bevolking van dien.

Bekijk  Trendspotting Istanbul (regie: Alexander Oey, Rob Schröder en Gabrielle Provaas)