OPEN CITY

Het streven is dat er ook in de toekomst, na het project Eeuw van de Stad, een toegankelijke bron blijft bestaan voor iedereen met interesse in de stad. Een bron waar je je aan kunt laven als je meer wil, verder wil, nu iets wil zien dat aansluit op waar jij nu mee bezig bent. En waar jij als bezoeker, als kijker, als luisteraar ook iets mee kan en mag doen. De VPRO wil daarom Eeuw van de Stad als aanleiding gebruiken om naast de producties voor radio en televisie, een blijvend en enigszins futuristisch ‘monument’ te realiseren, een tastbare toekomstdroom, die minder vluchtig is dan de programma’s op tv en radio: de audiovisuele database OPEN CITY.

OPEN CITY is een digitaal archief van circa 200 uur video (sinds 1952) en 100 uur audio (sinds 1911) over de stad dat documentaires, reportages, clips en interviews uit het rijke verleden van de VPRO op een thematische manier bij elkaar brengt, van redactionele metadata voorziet, en op een aantrekkelijke en vernieuwende manier ontsluit. Wij willen het VPRO archief door de bril van de stad bekijken en werkelijk bruikbaar en beschikbaar maken.

opencityarchieffin

OPEN CITY start als een verzamelpunt voor producties uit het verleden van de VPRO en Polygoon journaals over de stad, maar is uitgebreid met producties van andere publieke omroepen rond dit thema, maar ook met radio, video en film uit andere publieke en private collecties, uit het instituut voor Beeld en Geluid zijn toevertrouwd

Zoek in het archief op:
Programma’s A-Z, locaties, thema’s of makers of via de zoekfunctie van deze site.