Hungry CityWat hebben Den Haag en één van ’s werelds oudste steden Ur met elkaar gemeen? Op die vraag geeft Carolyn Steel antwoord in haar boek Hungry City, waarover ze aanstaande woensdag een lezing houdt.

Ze is architect en docent en heeft nu dus een boek geschreven. Steel legt ‘op heldere wijze’ het verband bloot tussen steden en voedsel. In een grote stad als Londen worden namelijk zo’n dertig miljoen maaltijden per dag opgediend. En die moeten allemaal geproduceerd, geïmporteerd en bereid worden.

Daar hangt een hele industrie mee samen, die ze beschrijft in Hungry City. Het boek is (voorlopig) niet in het Nederlands beschikbaar, maar de auteur komt dus al wel naar Den Haag toe in het kader van de lezingenreeks ‘Foodprint’ dat georganiseerd wordt door kunst- en architectuurcentrum De Stroom.

Steel zal woensdag onthullen wat Den Haag en Ur met elkaar gemeen hebben. Voor de mensen die er woensdag niet bij kunnen zijn: Zelfs de aloude stad Ur dat duizenden jaren voor Christus gebouwd werd had al fastfoodrestaurants!

woensdag 25 maart 2009, 20.30 uur
Lezing van architect Carolyn Steel
Over de invloed van voedsel op de stad
In Den Haag, bij architectuurcentrum De Stroom
Toegang gratis, reserveren gewenst